Robert Downey Jr. će biti novi Doctor Dolittle

Filmovi24HMarch 22, 2017Pregleda 2205

Navikli smo da Robert Downey Jr. igra ulogu izmišljenog lika na temelju pisanog materijala, ali za novu ulogu on pokušava nešto novo. Ovaj put biće u glavnoj ulozi filma The Voyage Of Doctor Dolittle.

Stepehen Gaghan će režirati za Universal nakon ponovnog pisanja skripte koju je započeo Tom Shepard. Novi film će prilagoditi rad Hugh Lofting-a koji je stvorio ekscentričnog doktora, koji tvrdi da može razgovarati sa životinjama, za seriju dječjih knjiga tokom 1920-ih godina.

Rex Harrison je glumio glavnog lika tokom 1967. godine za mjuzikl Doctor Dolittle. Unatoč lošim mišljenjima, osvojio je Oscara za najbolju originalnu pjesmu i za vizualne efekte a dobio je i nominaciju za kategoriju najboljeg filma. Tokom ’90-ih, snimljen je remake u kojoj je glavnu ulogu imao Eddie Murphy. On je snimio prvi dio 1998. i nastavak 2001. godine

Gaghan, režiser filmova Syriana i Gold, izgleda kao neobičan izbor za ovo djelo ali će svakako biti zanimljivo vidjeti šta će on to uraditi. Robert Downey Jr. će se pojaviti i u Spider-Man: Homecoming koji se premijerno prikazuje u kinima 7. jula ove godine.

Categories
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!