Star Wars: Han Solo film oficijalno počinje sa snimanjem

Filmovi24HMay 6, 2017Pregleda 2179

Disney je objavio fotografiju na kojoj se vide glavni glumci novog Star Wars filma. Oficijalno su počeli sa snimanjem Star Wars: Han Solo. Lucasfilm i Disney spremaju nadolazeći Star Wars samostalani film u kojem glumi mladi Han Solo. Snimanje je počelo 20. februara 2017. u Pinewood studiju u Londonu.

Na slici su također i glavni producenti Phil Lord i Christopher Miller, kao i Joonas Suotamo. Novi član ove glumačke ekipe je Thandie Newton ali on se ne nalazi objavljenoj slici.

Ulogu Han Solo lika glumi Alden Ehrenreich (koji se pojavljuje u filmu Hail Caesar), dok Donald Gloover glumi lika Lando Calrissian. Zvijezda serije Game of Thrones, Emilia Clarke pojavljuje se također u flmu zajedno sa glumcem serije Hunger Games, Woddy Harrelsonom a oboje za sad glume još uvijek neodređene uloge. Westworld glumica Thandie Newton i Phoebe Waller-Bridge će se pojaviti u filmu iako se njihovi dijelovi još nisu najavili.

Košarkaš Joonas Suotamo pojavljuje se kao Chewbacca

Priča kaže da će film istraživati avanture prije događaja Star Wars: A new Hope, uključujući i njihove ranije susrete sa dalekom galaksijom.

Lawrence i Jon Kasdan  su napisali scenarij a predsjednik Lucasfilma Kathleen Kennedy producira zajedno sa Allison Shearmur, Simon Emanuelom i koproducentima Kiri Hartom, Susan Towner i Will Alleagrom. Lawrence Kasdan i Jason McGatlin su izvršni producenti. Lord i Miller su radili na ovom filmu već neko vrijeme i sastavili su tim koji uključuje snimatelja Bradford Younga (nominiran za Oskara za film Arrival)

Evo šta su Lord i Miller rekli o filmu:

“Gledajući toliko inspirisane ljude iz cijelog svijeta, s takvim jedinstvenim glasom koji su se okupili zajedno isključivo u svrhu umjetnosti, nije ništa drugo nego čudo”

Premijera filma je 25. maja 2018. godine.

Categories
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!